Petellä, Tyylilyylillä, Nestorilla, Helmiinalla, Villellä ja Kallella eli Kissakahvila Helsingin koko kissaköörillä on uusi emäntä ja uusi isäntä. Huhtikuun 12. päivä kissakahvilan omistajuus ja vastuu siirtyivät yrityskaupan myötä Pasi Nikkiseltä Tampereen kissakahvilan Tiina ja Markus Aaltoselle.

- Uskon, että tästä on paljon hyötyä Helsingin kahvilalle. Tulee uutta näkökulmaa, lisää virtaa. Minulle muutoksessa on aina mahdollisuus, kuvailee Pasi tunnelmiaan.


Pasi poseeraa kissakahvilassa


- En olisi myynyt kahvilaa kenelle tahansa. Uusien omistajien täytyy tietenkin pitää kissoista, mutta myös ymmärtää yrittäjyyttä, jotta jatkossakin yritys voi hyvin.

Suomen ensimmäisen ja nyt siis myös toisen kissakahvilan omistajat ovat innoissaan. Päävastuu Helsingin kahvilasta ja kissoista on Tiina Aaltosella ja arjen vetovastuu on kahvilassa jo pidempään apujoukkoihin kuuluneella Tanja Forcythe-Reidillä. Tiinan mies, tapahtumajärjestäjänä työskentelevä Markus Aaltonen, toimii kahvilan taustalla tukena, ja Liisa Paltemaa vastaa kahvilan hallinnollisten asioiden hoidosta.

Suhaako Tiina tästä eteenpäin pääkaupungin ja kotikaupunkinsa Tampereen väliä?


Tiina Aaltonen Kissakahvila Purnauskiksessa


Kyllä, siltä vaikuttaa. Hän lupaa olla vuorollaan kummassakin kahvilassa. Näin alkajaisiksi – näillä näkymin koko toukokuun – kissakahviloitsija tulee olemaan enemmän Helsingissä, jossa on ohjelmassa kahvilan kissoihin tutustumista.

- Aion tutustua kissoihin oikein kunnolla ja vietän öitä niiden kanssa. Täytyykin katsoa, missä siellä pystyn nukkumaan, hän nauraa.


kissa haukottelee kissakahvila Helsingin ikkunalla

 

Toista Purnauskista ei Helsingissä Fredrikinkatu 55:een ole suunnitteilla, vaikka sinne on viemisinä Tampereen kahvilasta tuttuja elementtejä.

- Kisucappuccinoja ainakin teemme, kahvikone on jo ostettu. Ruokalistaa laajennamme ja kissoille rakennamme lisää kiipeilypaikkoja. Kissakahvilat ovat erilaisia ja se on vahvuus. Kummassakin on omanlaisensa fiilis, tietää Tiina.


kisucappuccinoa Tampereella


kissakahvilan Helsingin ikkuna kadulta


Tällaista oli heinäkuussa 2015 Kissakahvila Helsingissä

 

Kissakahvila Helsingin osakkeenomistajille Pasi Nikkinen lähettää tällaisia terveisiä: Omistajuus jatkuu entiseen malliin, vaikka yhtiökokous siirtyy myöhempään ajankohtaan.

- Kirjanpitäjä sanoi, että laki vaatii pitämään sen tilinpäätöksen jälkeen ja se päättyy syyskuussa. Uudet omistajat odottavat kyllä jo sormet syyhyten bileiden järjestämistä. Kyllä minäkin sinne tietenkin tulen!


Kissakahvila Helsingin ikkunalla

 

Mitä entinen kissakahvilamies aikoo vastedes tehdä?

- Olen perustanut uuden yrityksen kolmen muun ihmisen kanssa ja se liittyy valaistukseen. Lisäksi järjestän vuosittain aina jouluisin Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä Vanhan joulutorin, jossa paikalla on yli 140 myyjää. Vuokraan siis koko talon jouluksi itselleni.

Ja mihinkäs ne kissat Pasin elämästä lähtisivät - ei niin minnekään. Kissakahvila Helsingin idean hän sai kissansa Maxin pelastamisesta. Ja Maxilla oli veli, Moritz nimeltään.

- Kotona on edelleen Max ja uusi ihana Mimmi. Moritz lähti kissojen taivaaseen. Ikävä tulee kissoja kahvilassa, etenkin Peteä. Onneksi Tiina ja Tanja sanoivat, että aina mulle löytyy tilaa ja kuppi kahvia. Teen myös satunnaisia vuoroja kahvilalla ja häärin jonkin verran taustalla.


Pasi kissakahvilan ikkunalla


Kissakahvila Helsingin ruokalistoja

 

Uudet omistajat tuovat tullessaan Kissakahvila Helsinkiin nyt keväällä järjestettävät juhlat kaiken uuden kunniaksi. Suoria Periscope-kissakahvilalähetyksiä on myös luvassa, kenties joka toinen viikko Helsingistä ja joka toinen viikko Tampereelta.

Tiina Aaltonen, minne mahtaa tulla seuraava kissakahvila?

- Itse asiassa meillä on parhaillaan Tampereella keittiössä harjoittelija Riistavedeltä Kuopiosta. Sinne suunnalle on kiva saada kahvila, jossa silitellä kissoja. Ei ole minullakaan siellä kissapaikkoja, joten se tulisi itsellekin tarpeeseen, nauraa Iisalmesta lähtöisin oleva kahden kissakahvilan omistaja.
 
Kissakahvila Helsingin kotisivu on täällä ja Facebook-sivu täällä.
Kissakahvila Purnauskiksen kotisivulle pääset täältä ja Facebook-sivulle täältä.

Kas, Kissakas oli paikalla, kun
Kissakahvila Helsinki avasi ovensa. Tällaista oli siellä

Ja olipa Kissakas Kissakahvila Purnauskiksessakin avajaisten aikaan. Sinne pääset loikkaamaan tätä kautta ja 1-vuotispäivää vietettiin tällaiseen malliin. ja Vuoden tamperelainenkin Purnauskis on, lue vaikka.

 

Kommentit  
+1 # Tarja Tanskanen 19.04.2016 09:46
Tuleeko myös Helsingin kissakahvilaan myyntiin eläinrääkkäyksellä tuotettua Kopi Luwak- kahvia?
Ilmoita ylläpidolle
0 # Minna/Kissakas 20.04.2016 11:43
Hei Tarja! Helsingin kissakahvilan tarjottavista voi kysellä lisää kahvilan väeltä tai täältä: http://www.kissakahvilahelsinki.fi/#!about/cxas t. Minna/Kissakas
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Tarja Tanskanen 22.04.2016 10:55
Kiitos Minna!
Kissakahvila Helsinki ei vastaa kysymykseen Kopi Luwakista.
Purnauskis ei ole vastannut yli vuosi sitten lähettämiini kysymyksiin. Ehkä sinä voit lähettää kysymykset heille, kiitos :)
(Pahoittelen pitkää testiä. Asia on kuitenkin niin tärkeä, että se on tarpeen tuoda julki.)
Lähetin yli vuosi sitten Purnauskikselle seuraavat kysymykset, joihin vastausta ei ole tullut. Samat kysymykset on lähetetty Kisu ry: n hallitukselle. Virallista kantaa odotellaan.
Ilmoita ylläpidolle
0 # Minna/Kissakas 25.04.2016 12:14
Hei Tarja!
Kissakkaan puolesta en osaa sanoa muuta kuin että kahvilat itse kertovat (tai ovat kertomatta) tuotteistaan ja toimintatavoistaan. Koska Kissakkaan artikkeleiden kommenttiosio ei ole oikea eikä paras paikka valtavaan kissakahvikysymyspaljouteen, poistin ne täältä. Toivottavasti saat vastauksia kysymyksiisi muuta kautta.
Yst. terv., Minna Kissakkaasta
Ilmoita ylläpidolle
0 # Maaret Suomi 31.12.2016 18:30
Kissakahvilat ovat erittäin kannatettavaa toimintaa. Ikävää, että näitä aina itse oikein eläviä ihmisiä tulee latistamaan tunnelmaa. tekivätköhän he kaikki eettisesti esim. lapsuudessaan tai nuoruudessaan. Känkästakin aina joku kärsii ja se vasta onkin epäeettistä.
Ilmoita ylläpidolle
0 # Jaana Tammi 23.05.2016 12:06
Moni muukin odottaa tietoa, myydäänkö kissakahviloissa Kopi Luwak -kahvia? Jos ovat investoineet tuohon ylihintaiseen kahviin, joka todellakin valmistetaan eläimen ulosteesta noukituista kahvipavuista ja johtaa eläinrääkkäykseen, harmillista tietenkin: moka, mikä moka. Ei pidä uskoa, että juuri se kahvi, jota ovat saaneet, olisi eettisesti tuotettua, koska kahvista vain prosentti on sitä. Muu kahvi tulee häkeissä pidettyjen eläinten kahvipavuilla ruokkimisesta. Toki riittäisi, kun joku tamperelainen ja joku hesalainen kävisi paikan päällä katsomassa, löytyykö kahvia... Kahvilan imagon kai pitäisi olla eläinystävällinen?
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita