Perjantaina 25.08.2015
 

SUROK on julkaissut Facebookissa esitteen päivästä. Tarkoitus olisi mennä paikalle Jörön kanssa. Jörö on rodultaan siperiankissa ja viralliselta nimeltään ArcticWilds Bigtime Beagle. Hieman mietityttää päivä kauppakeskuksessa – käykö siellä paljon ihmisiä, ovatko he kiinnostuneet kissoista, tulevatko he sinne varta vasten kissoja katsomaan vai ovatko vain satunnaisia shoppailijoita? Kuinkakohan monta allergiakyselyä tulee vastaan?

Jörölle asiasta ilmoitin, mutta häntä tuntuu kiinnostavan naiset ja pehmopallojen kanssa leikkiminen enemmänkin kuin esittelyyn meno. Päivän virallinen tarkoitus on mennä esittelemään siperiankissaa rotuna sekä tietenkin tuoda esiin omaa juuri tammikuussa hankittua kasvattajanimeä.
 

Joro_viela_kotona
 

Työlista – tee käyntikortteja, esittely kissalan kissoista 

Perjantaina 04.09.2015


Ajatukset kääntyneet näyttelyviikonlopun jälkeen tulevaan tapahtumaan 26.9. Listausta siitä mitä otetaan mukaan voi jo tehdä:

 • Näyttelyhäkki – yksiö

 • Häkkiin pyyhe (miksi pyyhe – Jörö ei tykkää liian pehmeästä alustasta)

 • Vesikuppi + vettä

 • Kuivaruokaa Jörön herkkua eli Royal Canin Maine Coon

 • Märkäruokaa

 • Esittely kissalan kissoista

 • Käyntikortteja

 • Kampa

 • Ruokakupit

 • Tarvitseekohan oman istuimen?

 • LELUJA JÖRÖLLE

Näillä nyt varmaan aluksi pärjätään. Kuumaa en päivästä odota, joten viilennystä ei tarvita. Hieman jännittää mitä kollitteleva poika mahtaa yleisöstä tuumata….


 

Tiistaina 22.09.2015

Viikonloppu meni perheenjäsenen kanssa sairaalassa. Jörö ei siis pesua nyt saanut. Nyt mennään tällä turkilla. Hieman pelotti, että päästäänkö koko esittelynäyttelyyn, mutta onneksi asiat selkeentyivät perheenjäsenen kannalta ja lauantaina näyttely odottaa. =) Näyttelyhäkkikin piti pestä, kun toinen kolli oli päättänyt käyttää sitä naisten houkuttelemiseen paikalle…


 

Torstaina 24.09.2015

Ostettu lisää kissanhiekkaa ja kissoille ruokaa. Samalla reissulla tuli ostettua Jörölle viikonlopuksi kissanminttutyynyjä. Jörö rakastaa kissanminttua, joten tämä voi olla hyvä palkinto pitkin esittelypäivää. Jörö ei ole yksin ollut kovinkaan usein liikenteessä, joten hieman jännittää, miten Jörö mahtaa reagoida yksinoloon. Esittelynäyttelyyn Jörö oli kuitenkin hyvä valinta (noh, oikeastaan tässä kissalassa tällä hetkellä ainoa), koska Jörö rakastaa lapsia. Jörö myös on innoissaan leluista, joten leluilla ja kissanmintulla saadaan Jörö pidettyä koko päivä tyytyväisenä.

Tänään olisi tarkoituksena väsätä vielä ”kissalan asukit” – esite häkin päälle sekä niitä käyntikortteja. Huomenna olisi tarkoitus töiden jälkeen pakata ja sitten lauantai aamuna jo mennäänkin.


 

Perjantaina 25.09.2015

Pakkauspäivä. Miten se aina onkin niin, että tavarat, jotka pitäisi löytää, ovat hukassa? Näyttelyyn mentäessä on aina selkeätä mitä pitää olla mukana – nyt tuntuu jotenkin oudolta. Tavaraa tuntuu olevan kovin vähän.

taman_verran_tavaraa

Olin aiemmin päättänyt mennä aikaisemmin nukkumaan – just joo! Nukkumaan mentiin siis vielä myöhemmin kuin yleensä eli sama kaava kuin näyttelypäiviä edeltävänä iltana.


 

Lauantaina 26.09.2015 eli esittelynäyttelypäivä

Aamulla herätään ajoissa, jotta pääsee matkaan ajoissa. Aamutoimien jälkeen annetaan muiden kodin kissoille ruoka ja Jörö jää ilman. Jörön saaminen koppaan on aina ollut hieman hankalaa. Piti ottaa kuva koppaan menosta, mutta tällä tunkemisella on ihan turha kuvitella mitään kuvaa. Otan kuvan, kun häkki on kiinni ja Jörö turvallisesti kyydissä.

kantokopassa_ristikon_takana

Hyvissä ajoin lähtö Hyvinkäälle. Kauppakeskuksen ympäristö on hieman tuttu lähellä olleista kissanäyttelyistä, mutta itse kauppakeskuksessa en ole ikinä käynyt. Etukäteen olin jo selvittänyt, että auto ei voi ilman kiekon pyörittelyä olla koko päivää parkkihallissa, joten päätän yrittää pysäköidä kadulle. Lähtiessä pihasta Jörö päästelee hieman mjau-ääniä. Voi olla, että meno ilman kaveria on hieman omituista. Tavaraakin tuntuu emännän mielestä olevan kovin vähän. Loppumatkan Jörö on ihan hiljaa.

Kadun varrelta löytyy autolle paikka, läheltä kauppakeskusta. Pääsen kauppakeskuksen ovelle – ”EI LEMMIKKIELÄIMIÄ”-kyltti pojottaa oven vieressä. Kauppakeskuksen ovista sisälle.

Jaahas missäs se Faunatar täällä on? Pienen etsinnän kera paikka löytyy. 15 minuuttia ollaan etuajassa. Jörö alkaa hermostua – maukuna kovenee. Emäntään ei kiinnitetä enää huomiota, vaan nyt vain mau´utaan. Faunattaren myyjä onneksi saapuu hyvin pian tuloni jälkeen.

verkko-ovi_pysyy_kiinni

Meidät opastetaan pop up-tilaan, jossa häkkipöydät ovat jo valmiiina. Häkin pystyyn laitto. Jörö saa viimein ruokaa. Herra lopettaa maukunan saman tien. Mahtoi olla jo nälkä. Syönnin jälkeen hieman levottomana pyöriskellään häkissä – tämä on kuitenkin Jörölle ihan normaalia ja tätä tapahtuu jokaisessa näyttelyssäkin.

Vierustoveriksi tulee leikattu Pyhä Birma uros. Onneksi vieruskaveri on leikattu – eipä Jörö pääse lirkuttelemaan. Hieman pitää kuitenkin koittaa vielä verkosta katsoa naapuriin näkyykö siellä joku. Fleece-peitto laitetaan peittämään suoraa katsekontaktia. Vähän ajan päästä Jörö rauhoittuu ja alkaa nukkua.

unessa_on


Hieman ennen klo 11.00 alkaa ihmisiä pyörimään popup-tilan ulkopuolella. Rohkeimmat uskaltautuvat jo sisäänkin. Ruotsinkielinen kouluryhmä tulee sisään. Kääk! En kyllä osaa ruotsia. Onneksi heidän opettajansa tulkkaa. Tarkoituksena on siis tuoda siperiankissaa rotuna esille.

Siperiankissa on suht koht ”nuori” rotu. Rotu on rantautunut Suomeen vasta 90-luvun alussa. Viime vuonna rotu oli Kissaliiton 3. rekisteröidyin rotu. Siperiankissa on utelias ja joka paikassa mukana. Pojat ovat yleensä enemmän mamman poikia ja tytöt sitten itsenäisempiä. Siperiankissa tarvitsee kaverin, sillä muuten siitä voi tulla apaattinen. Rodusta voisi kertoa vaikka kuinka paljon lisää!

rennosti_omassa_hakissa

Jörö ottaa tehtävänsä rennosti. Näyttelyasennossa Jörö on tottunut olemaan ja siinä häntä on hyvä esitellä. Pidän Jöröä myös välillä sylissä, jotta ihmiset uskaltautuvat tulla enemmän kyselemään. Jörö alkaa väsyä. Päiväunien aika. Uskaltaudun pitämään häkin verkkoa auki - aktiivinen Jörö on ennen halunnut tulla häkistä saman tien ulos. Nyt Jörö pesee itseään ja tämän jälkeen käy nukkumaan. Korvat kuitenkin ovat korkealla ja koko ajan kuuntelevat mitä ympärillä tapahtuu.

Vieressä oleva Pyhä Birma on Jörön kanssa suht koht saman värinen ja moni erehtyykin luulemaan heitä lajitovereiksi. Pari siperiankissan omistajaa käy paikan päällä. Yksi myöntää, ettei ole koskaan kuullutkaan siperiankissasta. Ensimmäinen kysymys ihmisten mielessä on ”Tarvitseeko tuo turkki paljon hoitoa?”. Vastaus taas on monimutkaisempi – ei tarvitse, mutta toki käymme näyttelyissä paljon joten turkkia tulee hoidettua pesemällä ja föönaamalla.

Koko päivän tila on melkeinpä täynnä rotukissaihmettelijöitä. Jostain syystä rotukissaesittelyt jäävät tekemättä kokonaan. Jöröä ei innosta päivä tänään lainkaan – tekisi vain mieli nukkua. Välillä pakotan Jörön ulos. Yhtään allergiakyselijää ei tule – edellisessä rotuesittelyssä melkeinpä joka toinen kysyi allergisoimisesta.

uskaltautuisikohan

Käytävälle on kiva katsella ihmisiä. Osa uskaltautuu sisään, mutta pysyttelee häkeistä suht koht kaukana – mitään ei kysytä tai katsekontaktia oteta. Osa ei uskaltaudu sisään lainkaan. Osa kävelee sisään itsevarmoina ja alkavat saman tien kyselemään. Osa lapsista haluaa sisään, mutta vanhemmat kiihdyttävät oviaukon kohdalla. Seuraavaksi, kun siis menet rotukissaesittelyn ohitse, niin rohkeasti vain kyselemään - sitä vartenhan omistajat siellä ovat!

vahan_vinksin_vonksin

Päivä menee joutuisasti ja kohta onkin kotiin lähtemisen aika. Voi vain toivoa, että edes yksi ihminen ei osta pentutehtailijalta pentua tämän keskustelun jälkeen – eihän kukaan sairaasta kissasta halua maksaa.

Kotiin päästyä Jörö haluaa ulos ulkotarhaan ja siellä hän rauhallisena TAAS nukkuu!


 

Sunnuntaina 27.9.2015
 

Aamullakin vielä väsyttää…. =)
 

seuraavanakin_paivana_vasyttaa
 

Teksti ja kuvat: Päivi Katajisto 

Ps. Päivin ja Jörön linkkivinkit:
Suomen Siperiankissat ry:n kotisivu täällä
ja Facebook-ryhmä täällä. Päivin oman kissalan eli DragonStar´sin kotisivulle loikkaat tätä kautta.


Ps.2.
Ocicat Junnu oli myös paikalla rotukissaesittelyssä. Lue Junnun ja emäntänsä tuumailut täältä.


Ps.3.
Vielä yksi esittelynäyttelykuva Jöröstä! Eikä mikä tahansa kuva olekaan, vaan satoja tykkäyksiä kerännyt otos, joka julkaistiin ottamisen jälkeen hetimmiten Kissakkaan FB-sivulla.


 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita